ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τα προσφυγόπουλα και τη φασιστική επίθεση στο Πέραμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-1-2017 Για τα προσφυγόπουλα και τη φασιστική επίθεση στο Πέραμα

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καταδικάζει απερίφραστα στη φασιστική επίθεση σε σχολείο στο Πέραμα, τις βιαιοπραγίες και τραμπουκισμούς κατά των εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους και η συνάδελφος εικαστικός Ελένη Καραγιάννη.

Η επίθεση υπό την επίβλεψη του χρυσαυγίτη Γ. Λαγού, στόχευε να μη γίνουν δεκτά στο σχολείο 20-25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό - παιδιά του πολέμου "που έχουν επιβιώσει από οβίδες, από μισαλοδοξία, από φανατισμό, από πείνα, από δίψα, από το κρύο, από τη θάλασσα...".

Η Ένωσή μας, που με μεγάλη συμμετοχή και παλμό, διοργάνωσε την προηγούμρνη χρονιά ανά την Ελλάδα σημαντικές μαθητικές εκθέσεις στήριξης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, καλεί όλους τους εικαστικούς να συνεχίσουν σταθερά να δίνουν τη συμβολή τους ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό, διεκδικώντας το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο, καθώς και πλήρη εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης των γονιών τους στη χώρα μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η Γραμματέας     Η Πρόεδρος