HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔιεκδικήσειςΡαδιοφωνική εκπομπή για την εκτόπιση των μαθημάτων Αισθητικής Αγωγής από την ΠΕ

Ραδιοφωνική εκπομπή για την εκτόπιση των μαθημάτων Αισθητικής Αγωγής από την ΠΕ

img 2424

Αναμόρφωση της εκπαίδευσης: βήματα εμπρός ή οπισθοδρόμηση;

10-6-2016

Αισθητική Αγωγή #ad_hoc στο Radio magazen.gr

https://atsag.wordpress.com/2016/06/11/ad_hoc-music-and-arts-education/  Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στις 6-8 το απόγευμα, συντονίστηκε

‪#‎ad_hoc‬ εκπομπή στο Radio magazen.gr

με αφορμή την επικείμενη εκτόπιση των μαθημάτων Αισθητικής Αγωγής (εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική) από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πραγματοποιήθηκε μια ευρεία συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι:

Medium-small black squareΖωή Χατζή, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων,
Medium-small black squareΗλέκτρα Μήτσουρα, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων,
Medium-small black squareΒαγγελίτσα Δινοπούλου, εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των Αναπληρωτών,
Medium-small black squareΝίκη Ρουμπάνη, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων,
Medium-small black squareΔήμητρα Τζώρτζιου, εικαστικός,
Medium-small black squareΤιτίκα Κουφοβασίλη, εικαστικός.

Βάσει της νέας Υπουργικής Απόφασης, στην οποία επιτρέπεται η Β΄ ανάθεση των μαθημάτων τέχνης, τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής θα μπορούν να διδάσκονται από δασκάλους, όπως παλαιότερα, αποφεύγοντας έτσι την πρόσληψη αναπληρωτών ειδικοτήτων Αισθητικής Αγωγής, με αποτέλεσμα την ουσιαστική εκδίωξη της Τέχνης από τα Δημοτικά και τις απολύσεις των καθ’ ύλην αρμόδιων εκπαιδευτικών τέχνης.